ТАЙНИТЕ НА КИСЛОРОДНАТА КОЗМЕТИКА II

В първите варианти на кислородна козметика ролята на транспортьор  изпълняала кислородната вода Н2О2. При употребата й обаче, се отделя кислород,който се оказва непълноценен и е под формата на свободни радикали / т.е.  силно реактивно вещество което веднага влиза в реакция с всичко което срещтне по пътя си/

Свободните радикали са особено опасни за клетъчните мембрани , защото влизат във връзка с липидете в тях, предизвикват реакция на „ кислородно окисляване „ и ги повреждат. Действието на свободните радикали, често водят до смърт на клетката.

На втория етап учените се опитаха да разтоврят кислорода в растителни масла и така се появават на бял свят нар. „ кислородни растителни масла „. Но, отново кислорода окислява самите масла и кремовете започват да  гранясват бързо  и се образуват вредни за кожата оксидни съединения.

В крайна сметка след много опити и преценки, се намира транспортно средствои това са веществата от групата на ПЕРФТОВЪГЛЕРОДИТЕ/ способни да разтварят молекулата на кислорода/.

Търговското име на съставката произведена на основата на перфтовъглеродите е AQUAFTEM.

Една особеност на AQUAFTEM е, че има много голяма молекулярна маса и не може да проникне в кожата. При съприкосновение с кожата той отдава своя молекулярен кислород и той се изпарява/ оттуки  ефекта на леко охлаждане на кожата/.

В действителност съвременните козметични препаратиса сложна комбинация  от разнообразни съставки, всяка от които има своя спектър  на действие и задачи.

Как AQUAFTEM взаимодейства с другите си „ колеги“/ активни съставки/?

В действителност е доказано че въвеждането на пертофвъглерода  при другите съставки  значително увеличава тяхното действие и усвояване. Освен това стимулира обмена на вещества в клетките на кожата. Продължителната употреба пък на AQUAFTEM увеличава дермата и съдържанието на колаген и еластин. Клетките на кожата възвръщат здравето си и при делението си създават здраво поколение/ подмладяване на кожата/. Оказва бързозарастващо, противоалергично, противовъзпалително и лечебно действие / особено при изгаряния/.

С напредването на науката и технологията се появява и нова по-усъвършенствана формула на базата на AQUAFTEMNOVAFTEAM O2.

През 2007г. учените от Централния-научно изследователски институт на FABERLIC, усъвършенстват формулата на AQUAFTEM с молекулата DST-H/ полизахарид получен от водорасли/. DST-H разширява капилярите на кожата и от там се подобрява микроциркулацията на кожата.Получава се нещо, като „ двойнодихание „ – доставка на кислород и усилване на кръвообращението.

Така нашите клетки започват да получават повече кислород и да възпроизвеждат здраво потомство. Формулата NOVAFTEAM O2– става ВТОРО поколение кислородна козметика.

И, накрая през 2014г. Фаберлик създава ТРЕТО поколение кислородна козметика – AIR STEAM.

Създадена е нано-капсула/ микроскопични контейнери/, които могат да проникнат в много дълбоките слоеве на кожата и да доставят там важни интегриенти- куркомин и тумерон.

Молекулата на КУРКОМИНА защитава от свободните радикали, изважда шлаките и намалява възпалението.ТУМЕРОНА– има доказани антисептични, антибактериални и противовъзпалителни свойства, които избелват и овлажняват кожата.

А, ето и ефекта: AQUAFTEM привлича към кожата кислород от въздуха, DST-H възстановява в нея нормалното кръвообращение, а ТУМЕРОНА и КУРКОМИНА, опаковани в нано-капсули, защитавати  и унищожават възпалителните процеси.

На световния пазар няма аналог на нашата  AIR STEAM кислородни кремове!

Не работи козметиката, а нашите клетки!

Това е отличителната ни страна. Даже след спиране на козметичното средство, кожата остава в подходящия вид и свойства, до изчерпване на „ зареденият “ кислород.

Ефекти от козметиката на FABERLIC:

*Намаляване на бръчките, тъмните кръгове под очите и леката пигментация

*Възстановяване на стегнатостта и овала на лицето*

*Кожата придобива свеж и стегнат вид*

*Видимо намаляване на възпаленията, лющенето и дехадратацията*

*Увеличаване на мекостта и чуството за комфорт*

Leave a Reply